Уред – скенер за локализиране на трасета на тръбопроводи и кабели

Апаратурата за локализиране на трасета на тръбопроводи и кабели се използва за определяне на точното местоположение на външна канализация, външен водопровод, площадкова ВиК мрежа, улична сключена водопроводна и канализационна инсталация, дренажни тръби, зарити чугунови капаци и метални спирателни кранове, електрически кабели, парнаджийски тръби и др., чрез нискочестотния спектър – 33Hz, високочестотния спектър – 131Hz и за откриване на всякакви метални предмети – малки и големи – 50Hz честотен спектър. Скенерът е подходящ както за водопроводи, така и за канали, изпълнени от метални, каменинови, чугунови, кехлени, ПВЦ (PVC), пластмасови, полипропиленови ПП (PP), полиетиленови ПЕ(PE), бетонови, манесманови, етернитови тръби и т.н.

търсене на тръби и кабели

Чрез този уред се проучва строителната площадка и въз основа на анализа на местните характеристики на почвата и други условия на строителната площадка подпомагат намирането на подземните (невидими за човешкото око) комунални услуги изброени по-горе. Този вид уред представлява локатор за намиране и трасиране на тръби и кабели положени в земята. Благодарение на високата чувствителност на уреда той се използва за откриване на всякакви тръбопроводи и кабели, като в същото време пестите време и пари. При разкопаване на дворно място или някакъв вид строителна площадка е добре да е известно положението на тръбите и кабелите, които преминават през него. Извършването на всякакъв вид строителство без тези знания рискува да повредите тръбите или кабелите, което може да доведе до сериозни последствия и в крайна сметка да струва много пари.

Намирането на подземни комуникации без копаене в дворното място на Вашия имот е възможно с апаратурата за локализиране на трасета. Чрез нея се установява точното направление и дълбочина на всички тръби и кабели, които преминават през Вашия имот. Уредът може да установи и наличието на капаци на шахти, спирателни кранове СК, тротоарни спирателни кранове ТСК, пожарни хидранти и др., които по някаква причина във времето за затрупани с почва или са бетонирани/асфалтирани. Това устройство представлява локатор, който е способен да намери тръбопроводи от пластмаса и метал. Може да се използва за локализиране и трасиране както на канализация, така и на водопровод. Разполагаме с добре обучен екип от ВиК майстори с опит в областта. Наемането на професионален специалист не само ще Ви спести време и пари в дългосрочен план, но също така ще предотврати евентуални бъдещи усложнения.

При наличие на теч от някоя от тръбите нашите ВиК специалисти София могат да локализират мястото на теча, без да се налага разкопаване на цялото Ви дворно пространство.

Отстраняване на проблема

Квалифицираният инженер и добрият водопроводчик с по-голям опит при използването на уред за трасиране на външни (под земята) водопроводни и канализационни инсталации може да определи с голяма точност месторазположението на външния водопровод и канал както по права линия, така и при наличието на чупки. При достигане до приблизително компроментирания участък по ВиК трасето трябва да се използва друг уред за акустична ултразвукова диагностика с цел прецизно локализиране или откриване на точното местоположение на аварийния теч. След което нашата ВиК фирма, използвайки наши машини и ресурси, предлага на инвеститора или възложителя количествено-стойностен план за действие по отстраняване на съществуващия теч.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

АВАРИЙНИ ТЕЧОВЕ ПО ВОДОПРОВОДА И КАНАЛА

Нашият екип водопроводчици за по-големи ВиК ремонти или водопроводчик за локален ВиК ремонт ще Ви спести време и пари, спасявайки Вашето имущество и монтирайки Качествени тръби и части със знание и опит.
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС